they’re going through hell tonight

on the third night in penang, on the way back from kepala batas with the happiest and blissful thoughts i’ve ever had in all my twenty-seven Eids, azmie broke it with two words, “eh, gaduh…”

mum awoke immediately from her slumber at hearing them and she panicked, telling us to lock the already locked doors of ms lilac.

we saw someone full of rage, kicking with all his might to an unseen victim. when we passed in front of them, we saw someone already KO on the sidewalk, cradled by his three waling friends. azmie said he saw the skull cracked and dripped blood.

and i thought, theyre going through hell tonight.

kesian. immigrants. born with hardship in life. merantau ke negara orang. nak cari rezeki untuk hidup lebih selesa sedikit. tapi, malam ni they are going through hell. kena sepak terajang. pasti kena ugut lepas dimaki hamun. meratap tengok kawan kena bantai sampai tak sedar diri. lagi histeria tengok darah. nak fikirkan macam-macam. nyawa, duit yang seperti tak tercapai dalam tangan. hendak merayu, menagih, mengadu pada siapa?

kemudian kes arwah dato’ sosilawati. setelah melalui pahit jerih hidup, akhirnya dapat hidup selesa dengan harta yang dikumpul. rumah besar, kereta mewah, pendidikan yang baik untuk anak-anak. semua yang dapat diberikan untuk menjamin masa depan yang cerah.

tapi, bertemu dengan someone yang full of greed, ditambah dengan tanpa hati perutnya itu — keempat-empat mereka dipukul, ditikam, dibunuh dan dibakar. kalau tengok lelaki kena sepak terajang pun menyayat hati, apetah lagi perempuan yang kena. just the same thoughts of mine, they went through hell that night.

a sheltered life?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s