this is not something that i like

rasanya tak tido malam ni. siang tadi dah berjam-jam tido dek migrain. lepas ni… nak kemas almari. derma semua yang tak nak tak sentuh tak pakai sejak beberapa bulan yang lalu. takde think twice. dah banyak kali kasik chance. kalau tidak ku menjerit, tidak ku simpan — itu golden rule, rule of thumb, bottomline. tak ape. tak cukup duit sekarang nak beli baru tak mengapa. nanti ade lea duit lebih. sekarang ni sila sakit, lepas-lepas dah berseronok tak ingat langit tinggi rendah.

tadi dah sapu rumah, mop lantai. bagus!

skarang, kemas wardrobe.

lepas tu, emm… rendam beg yang kotor, kaftan yang pinjam dah nak dekat sebulan. sebelum pegi keje, kasik kering.

lepas tu… log order supaya kat ofis pagi nanti boleh print invoice sampai lebam.

and then, mandi sepuasnya. badan pun sedap. time tu lea nak tidozzz. tapi dah pagi, sampai waktunya untuk pegi ofis.

tapi sekarang, nak buat yang dah lama nak buat — walaupun sebenarnya kemas almari itu sejak berbulan-bulan lagi setelah memuntahkan muatan tiap-tiap hari dan selalu tak jumpe panties lepas tu nak marah-marah — tapi dah ini yang hati menjerit-jerit. dah tau tak dapat, dah tau tak tercapai, dah tau going two steps backward, tapi nak jugak.

here we go.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s