the new yorker is busy again

suessy and ebizo are happily parenting gueci — something her new friend thinks that suessy’s being way too freaky about

esok saya akan melihat my first press conference materialize. hidup matiku untuk JL tapi lepas tu JL bagitau dia sendiri pun tak akan materialize di press conference itu — terima kasih jayyy elll -_-”

bila orang lain yang sibuk nak prepare for press conference, aku sangat composed dan cool, sangat chill dan collected, boleh meng-network-kan orang and bagi solutions. time aku, gelabah bagai nak rak, sexual tensions on top of it, and as always, i take the easy way out — makan tak menentu, nescafe 24/7, main taboo macam main kuda. i’m having too much fun i couldn’t care less.

“nasib baik kau pakai macam ni, suraya. seksi. tarik ke bawah sikit… takpelah… kasik bos tengok.”
palehotsss.

sekian tentang kerja.

+ + +

gueci sudah pulang and i’m just too overwhelmed. letih kerja ya amat tapi bila tau balik nanti boleh tengok gueci rasa uplifting terus. hmm, macam ni kot perasaannya bila ade anak. gueci pun identify ebizo sebagai daddynya. moeli berlagak seperti anak remaja, bitchy sepanjang masa.

oh, well, my biological clock can cope with this for the moment.

+ + +

izary yang sentiasa attention seeker itu boleh aja nak jakun tengok gambar ebizo sebagai wallpaper layla.

izary: is this your boyfriend?
moi: hmmm…
izary: what does he do? is he a model?
moi: no… he does… endorsement…
nani and sala: heyyy, congratulation! you dah ade boyfriend! omigod, suessy! i knew it would happened! sape? sape?

lepas tu izary ade hati nak jadi ari gold kat aku bila cordee dah tak nak layan dia. lebih palat bila si farizz pun vouched for him, “because we’re GUYS, suessy!”

izary: you’re so freaky! patut lea boyfriend you japanese!
moi: not freaky — kinky.

+ + +

syok gak main taboo. i get to see farizz who missed my birthday but then lost him to izary — bastards…

anysz memang gila bab meneka. bila nani dapat perkataan gutter, dan nani menggunakan perkataan longkang sebagai pembayang, anysz terus jawab dengan confident dan excited dan perfectpitchingsuaranya — CLEAVAGE!

lepas tu — for moi — nani kelakar nak mampos bila bagi pembayang untuk winston churchill. aku teka benjamin franklin, theodore roosevelt, john adams and george washington. in desperation mengejar masa lepas aku teka semua nama, nani wailed, ” i don’t knowww, he’s one of their friendsss, i should think!”

haha — hes one of their friends

nani: okay, okay, the opposite of losing is —
moi: win!
nani: that’s the beginning of his name!
moi: winston churchill!
nani: yes! next (card)!
farizz: winston churchill is a british lea, nani… not an american.

to which nani sulked… haha, yeah, nani got that part wrong, which is why aku terusss je rattled all american names that i know.

aneeza: suessy lebih tau benda-benda macam ni.
cordee: aku boleh visualize kemenangan bila ade suessy dalam team.

kalah teruk masa tu, lelaki menang against perempuan 18 mata kepada 13 mata. anysz percaya pada feng shui dan menyuruh kitorang bertukar tempat — at first duduk selang-seli lelaki/perempuan sebab nak jaga time dan cards. analisis anysz turned out to be true, di mana selapas kami perempuan berselonggok dan lelaki selonggok, kemenangan diraih hingga 19 mata kepada 7 mata (lelaki).

tapi aku failed dalam maths. aku benci bila izary betul.

dan time tu aku betul-betul praktis flirting on izary. haha.

+ + +

aneeza sangat menyuruh aku tontoni the ugly truth. so i did. lepas download hampir lima belas minggu — don’t ask.

see, perempuan boleh mampu menyukai lelaki itu seadanya walaupun lelaki itu menyukai perempuan itu sepura-puraannya.
see, lelaki tetap terasa challenged and competitive bila lelaki lain dapat the girl yang pada mulanya dia tak nak.
see, perempuan akhirnya come to her senses that she didn’t exactly like the man she is with hundred percent because there’s no love there but she stayed in the relationship anyway for the sake of having a relationship.
see, lelaki sebenarnya pengecut dan penakut when it comes to deciding and verbalizing it, walaupun personalitinya selama ini looked like mereka boleh hidup selagi there’s a girlhole to fuck.
see, perempuan tidak perlu beria sangat nak play the game and follow the rule sebab akhirnya mereka berpura-pura for the sake untuk menawan hati lelaki itu dan pity the girl akan terus hidup dalam kepalsuan unless she eventually make a choice for her own sake.
and see, eventually, lelaki will never know when we faked an orgasm.

haha.

anyways, aku spontaneously burst into (happy) tears at the climax of the movie.
rasa sangat lega that i just have to be myself. letih sebenarnya nak go by the book. persetankan aja.
dan yeahhh, i identified myself as katherine heigl’s character in that movie. haihhh, i believe it was a journey worth taken.

+ + +

pastu, i was browsing through nana mj’s fb and bumped into one of her besties’ wedding album. koleksi gambar-gambar yang sangat fun — that’s what they call candid. and i like the bestie’s fb current profile pix which is one of the wedding photos — sangat komik. i should think selain mempunyai husband yang quirky like that, photographer juga harus memainkan peranan for such an amusing collection. siapa photographer itu, mungkin aku bisa jatuh cinta sama kamu. sekali a femme photographer —

adoyaiii, dah lea aku dengan farsha sekarang pun almost lesbian -_-”
farsha (sangkut dalam traffic jam selepas waktu pejabat, circa 8pm): babe, kau dah mandi?
moi: boleh tak kau jangan tanya aku soalan separa lesbian ni? buat ape kau nak tau?!

— sekarang berbalik kepada bestie nana mj. hm, aku sangat suka sampai aku nak this thought immortalized in my blog. sila lihat gambar di bawah ini. betapa relevantnya seorang lelaki yang punyai sense of humour komikal untuk menceriakan hidup ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s