off the record!

aku rasa pengakuan sampah ini agak keji — sudah sampah haruslah keji haruslah sampah — tapi kami tetap mencintai hati budi company masing-masing.

kononnya aku sentiasa tak nak lunch sebab aku nak guna waktu lunch itu untuk blogging, buat kerja lain, cari duit, takde duit nak makan mewah-mewah, takde selera sangat pun, takde boyfriend untuk dijenguk walau diri sendiri sudah sedia untuk dijenguk — gila desperate mamposss lea baik aku desperate sekarang dari desperate dah sedar-sedar umur empat puluh lima tahun, botox pun tertinggal nak cucuk, bontot pun dah labuh omg camane nak pakai levi’s lagi?

tapi nurlin itu sentiasa paksa memaksa. awal pagi baru masuk lif dah tanya lunch nanti nak makan kat mana. sebab dia tak boleh sorang-sorang waktu lunch. perut sentiasa lapar, peha semakin membesar tapi makan harus disegerakan, on time! dolu-dolu time aku tak berduit, merayu sekali pun aku mengajak dia turun ke kafe sebelah dia tak mau, tak kelasss nyah! nak jugak sorong lucy ke ikano power centre atau pappa rich paling koman. sekarang ni, mentang-mentang dia dah dirisik, dan berazam suam-suam kuku kumpul duit nak naik pelamin, pegi ke kafe sebelah pun sanggup. siap bawak bekal dengan air dalam botol ribena. gedik.

tak ku nafikan juga, dalam satu jam kami setiap hari kami bersama — setengah jam bergaduh dulu nak habiskan minyak kereta sape, membebel cari kereta kat parking lot, decide nak makan ape, dah decide, pandu ke tempat nak makan, cari tempat parking sekitar tempat nak makan sambil menyumpah tak jumpa-jumpa parking sampai terpaksa parking lima batu dari tempat nak makan, usha tempat sesuai nak cuci mata dan memastikan tiada kenalan atau hampir kenalan yang boleh cam masa tengah merokok, scan menu, panggil waiter, pesan makanan — aku sebenarnya amat gembira. nurlin takde cerita goss goss sangat, fungsi dia ketawa je. aku yang banyak cerita-cerita rekaan. tak sangka aku ni memang pelawak orangnya. (-_-“).

moi: okae, aku dah tau sekarang. kalau dalam seminggu lelaki tu tak approach kau, maknanya dia memang tak ade hati kat kau pun.

nurlin: okayyy.

moi: walaupun, ye lah, reference aku setakat cerita chic flick dan cerita kartun. cerita chic flick tu kan, yang over my dead body eva longoria berlakon tu, kau tengok tak? lelaki yang partner pompuan tu punya catering service tu terpaksa mengaku gay walaupun dia bukan gay sebab pompuan tu ingat dia memang homoseksual. diorang dah date seminggu and bila laki tu baru je mengumpul seluruh tenaga for that first kiss, pompuan tu looked at him and said, “i’m glad that i have a gay friend to confide into.” sejak hari tu, that guy yang tak pnah-pnah spent more than 100 bucks per year beli baju, dah start ikut trend homoseksual and spent a $175 on a shirt yang dia tak pnah suke pun.
pastu, reference kedua aku, adalah dari family guy. kau pnah tengok tak kartun tu? okae, family ni ade anjing nama brian and anjing ni boleh bercakap, in fact anjing nama brian ni dengan family yang bela dia tu converse cam normal je takde penghalang bahasa langsung. brian kan, dia jumpe lea this girl yang dia suka and pompuan tu pun suka kat dia and dia nak f**k this girl tapi macam dia tengah belajar dari kesilapan dia yang lalu and tak nak rush into things, in fact, baby family tu sentiasa senyap-senyap follow brian dengan that girl tu dating and buat suara-suara kesedaran yang sayup-sayup kedengaran, “don’t do it, brian, don’t f**k her yet!” and brian ni ikut cakap suara tu sampai that girl fed up and bila brian tu finally nak make a move on that girl, that girl tu dah shag dengan kawan bapak baby tu dulu sebab dia ingat brian tak berminat langsung terhadapnya secara seksual dan cuma mahu berkawan.
okay, the point is, kalau lelaki tu nak, dah lama dia nak. kan?

nurlin: yes! go suessy, bagus pemerhatian kau! (galakan sebagai seorang lover yang supportive)

moi: and then kan, aku buat kuiz-kuiz kat fb —

nurlin: yang kau pegi buat kuiz-kuiz kat fb tu buat ape, nokkk? bukannya boleh percaya!

moi: anysz lea! dia tu rajin gile buat kuiz! semua kuiz dia try. and kau pun tau lea, lepas kau buat satu kuiz, ade lagi kuiz lain yang disuggest suruh buat dan kau buat dan kau buat. kau tau tak raksasa tiga kepala yang hercules lawan tu? lepas satu kepala kau penggal, tiga kepala muncul. penggal lagi, keluar tiga, penggal, keluar tiga! cam tu lea kuiz fb tu memabukkan kau!

nurlin: kau pun buat lea semua kuiz-kuiz tuh?

moi: guys see me as friends only! i am only a best friend!

nurlin: hmm, yesss… guys suka berkawan dengan kau. you’re a good friend.

moi: itu lea result-result yang aku dapat dari kuiz-kuiz fb tuuu. see? accurate, nggak?

nurlin: ohhhh…! ye ke!

moi: ntah lea. aku tension, dowh. i want someone. aku dah tak ade hati nak hidup. nak hidup for my mum pun takde. not even for myself also. takde lea aku rasa nak mati… ade lea kot rasa nak mati, tapi cam aku still pasang harapan that cepat leaaa aku jumpe someone that i can live for. dah memang aku macam ni. i tried everything for the past one and half year and more, i tried and did everything. anysz akan cakap, “stop whining!”, tapi aku dah letih, malas, demotivated. frustrated, exhausted. bosan (sambil tu keluarkan pil dari birkin).

nurlin: (panik tengok aku keluarkan pilpil preskripsi) jangan, suessy! jangan! jangan bunuh diri! kuncikan pintu kereta, nasib baik aku tak parking tepi gaung! kalau tak mesti kau dah terjun dari kereta! nanti aku tak tau nak jawab kat mak kau ape! aku tak nak bertanggungjawab!

moi: bongokkk, ni ubat yang doktor prescribed untuk demam aku lea! aku bukan katrina (nurkasih)!

nurlin: takpe, suessy! mungkin maclaren adalah pasangan hidup kau! go, suessy!

lepas-lepas tu gelak-gelak nak mati menggelapkan hati and then buat lawak-lawak seksual mengkeji dan mencela the past lovers and men.

moi: banyak item dalam our lunchouts ni, aku tak boleh nak immortalized dalam blog aku, okae! kebanyakan pembaca-pembaca aku adalah di kalangan muslimah — tercabul virginity diorang! kasihani lah!

when ai wake up in the morning ti-i-i-me
ai like to see yu sleeping by my si-i-i-de
ai think about the nights we had before
wanna give yu this and more
let you know ai truly adore yu

being with yu, loving yu this way is so swee-e-e-t
the way yu kiss me, you’re making my knees go we-e-e-ak
we could be forever happy, through rain or whatever
never gonna take the fantasy away from yu

aiii ne-e-e-ed t-o-o-o b-e-e-e
everything yu see in your dreams
it seems to me you’ll never find another lover good as
aiii, to give yu all that yu need
and i’ll be there to love yu each and every night and all through the day

there was a time that ai didn’t have you aro-o-o-und
back in them days my heart never made a so-o-o-und
now it’s beating like my head’s in the clo-o-o-uds
never doubt that imma always be down to hang around yu

you’re making me feel so good insi-i-i-de
all these truffle of the things you do, make my love dream come true
moving me to tell yu that ai love yu

aiii ne-e-e-ed t-o-o-o b-e-e-e
everything yu see in your dreams
the way i feel when you love me makes me wanna cry
it seems to me you’ll never find another lover good as i, to give you all that you need
and i’ll be there to love you each and every night and all through the day