fantasia bulan madu

not worth writing?
hmm…

concert tu memang sucks.
tak klimaks, tapi fun.
fun, tapi tak klimaks.

asal muzik, menari-nari setempat.
tak rasa dada nak pecah menjerit-jerit.
muzik tak seeps-into-the-veins.
tepuk-tepuk tangan, menjerit setakat gitu-gitu,
kepala dan bahu tersengguk-sengguk ikut beat
lirik satu lagu tak tau
kecuali those that i grew up with —
isabella je lea aku layan.
laila aku tak tau lirik sangat,
tambah aku lebih dengar suara orang-orang sekeliling dari suara mr pheeewittt
amused tengok orang lain meloncat-loncat, headbanging
dan start pogo-ing whatever you call it
kelakar-kelakar jugak their comments
tak berbaloi langsung!
tak bayar bil elektrik!
okay, technician datang, technician datang!
ada bayi, ada bayi, sila beri laluan!
rentetan perhimpunan isa disambung di kandang kuda!
nampak pian naik turun naik stage ambik gambar
jumpa zarko yang semakin comelll

the last song itu sangat dilayan setelah berjauhan dari crowd
called up tagg to let him hear some tapi dia dah k.o.
bila aku tengah superlate supper baru dia terjaga and texted some.

qieqie dapat worldstage tix
audition untuk mosh pit crowd
dan rupa-rupanya his enquiry pasal
the dutch lady’s cap itu
adalah his latest head accessory finding
in the name of a trendsuckerrr
mum and i could not stop LOL at him
when we picked him up for the superlate supper

DSC04505