dolling pretty

yehhh, can sleep sehappy-happynya — event assignment pertama sudah settled!

kain yang dipakai ini, amat menyeksakan bila angin bertiup semasa aku terpaksa berulang-alik dari ballroom ke tempat parkir kereta yang terletak di kawasan terbuka — those were my marilyn moments, haha!

hmmm, dah lama tak buat edisi spotted. aku sangat rindu entri-entri itu sebenarnya. tapi aku tengah mengantuk yang amat jugak sekarang ini.

spotted: S hopping hotels to party hard besides dolling pretty. lepas tu? she was all the way solo but nevertheless surrounded with prospectable prospects. rumour has it that S was probably married although it was unheard of who is her current beau — but the fact is anyways, nobody is quick to believe that S is actually very single.

the above applies accordingly, haha!

malam jumaat:  went for the company’s tahlil, helping out miss arr. mr es for the first time terkesima kot tengok aku “suci” — in his own choice of words — in a pale yellow baju kurung with black lacy headscarf. sebelum ni miss kay adalah selama-lamanya girlfriend dia. bila miss arr keep pointing out how sedondon we were that night — mr es was in a somewhat pale-ish yellow shirt and black pants — maka aku sekaranglah intan payung di matanya (kot. haihhh. exaggerating).
JL sangat kewl, hoyeahhh, risaukan aku akan pengsan dan sama-sama duduk semeja layan geram dengan kerabu paru — yang ada sambal belacan (sanggup belasah despite aku sangat pantangkan diri dari jamah sambal belacan sebab sinus but its insanely orgasmic to eat kerabu paru with hot white rice, okaygila to missed it).
the marhaban boys were beautiful to the ear, and the girls from orphanages were kelakar and suka sangat menyakat aku mangsa yang lemah ni. the girls were really sweet actually despite aku asyik kena bahan, i sincerely hope that they will do wayyy much better in life than moi.

on the next day, when dinner started and everyone is in the ballroom — lepas dua course aku dah tahap bosan gils and gelejat mencari mr es. he keeps saying he wanted to sit next to moi masa registration but i was adamant as per miss ai’s orders that seats are as arranged. mr es yang menghilangkan diri dari ballroom untuk hisap rokok tidak menghampakan langsung setelah aku menjumpainya — selain mencurangi aku dengan girlfriend-girlfriend lain yang berbilang bangsa. found miss kay and keluar dari ballroom taking photos and for her to smoke. masa set tarian ketiga — tarian robot ntahapahapa, lengkap dengan konkon tajam diletakkan di bahagian dada untuk penaripenari perempuan — datin mama diva es jerit panggilkan mr es dari meja sebelah, “syafiq! kau jangan tengok! tutup mata!” aku suka giler part tu.

appreciation shoutout: omg, to mr wai — thank U sooo much for being the most sweetest japanese-prime-minister lookalike ever and helping moi and miss kay with the registration — woot woot!

then masuk balik tunggu time lucky draw sebab aku jadi pemegang mangkuk besi a la piala bola sepak tapi lima belas kali lagi besar — dalam tu ade guests’ and staffs’ business cards yang akan dicabut untuk menang shopping voucher, handphone atau lcd tv. dengan ceo pun nak flirt jugak sambil aku pegang mangkuk besi tu sebab aku nak menangkan nokia e71 (baru lea aku blair waldorf kelana jaya!).
“sorry, it’s not your business card,” said mr el setelah pemenang nokia e71 itu turun dari pentas.
and kepada boss lama aku yang bertanya how-is-she-doing-with-the-company-?, mr el said,”she can be better.” okayyy, noted. haihhh, kalaulah JL yang ditanya oleh boss lama aku, mesti dia akan ingat aku yang hadir masa tahlil tu selain melayan kerabu paru.

then jumpa miss dee sebelum balik and me-make sure-kan she has my yahoo id so she can send dalam masa hujung minggu ini those candid photos she keep snapping masa aku crashed into her table and bertekak dengan mr es yang miss ae kata sebenarnya sudah bertunang (dengan budak uia, tau, suraya!).

before balik, mr hesh tegur, “ohhh, patut lea i tak perasan siapa you! semalam you pakai tudungkan?” haihhh.

aku seronok macam aku boleh terus drive ke soho jumpa ben dan terus menari sampai ke pagi. tapi esok aku ade date with one of the most gorgeous people who is dearest to moi. maka sebelum itu aku nak tidur sehappy-happynya.

DSC04342

DSC04333
i lurrrve this mama diva

DSC04334

DSC04335

DSC04337

DSC04345