this is agreeable

lunch at work: nggak bisa. aku nak kena tulis surat kepada bank ni. dah nak kena saman juta-juta. unlike wani yang kena belajar memasak sebab calon bankrupsi, aku kena belajar makan yang tepid dan apa yang ada sebab calon nak masuk penjara. astaghfirullah | nauzubillah.

belum tiba masa untuk tulis suicide note yet, tagg. aku cuma migraine sahaja. kalau aku ter-cardiac arrest cam jacko (astaghfirullah | nauzubillah), aku wasiatkan trent kat kau.
dan yeahhh, interest aku tinggi. kau kata nak return credit empat hari lepas. sekarang kau top upkan aku terus senang. kasik reload number.
also dude, kau jangan hantar sexual description texts time office. aku tak reti nak kecikkan fonts layla nih… kalau layla dulu lebih discreet dan tidak terpampang-pampang bila masuk message dan nak type message. ape yang kau nampak kat klinik tadi, miss ai pun terbaca. even anysz can’t take her eyes off layla as i texted you back a few nights ago —
aneeza: anysz! kau memang tak boleh nak stop looking at suessy’s phone ke… dia tengah texting yang takde kena mengena dengan kau pun!
anysz: i cannnooottt. walaupun aku dah menjauhkan diri aku sikit pun aku masih boleh nampak (yang suessy typed) no, you did not tell me

the thing about bila kau sinus, kau seksa until kau dapat the ubat untuk counter it. bila dah dapat ubat tu, kau lega sebab kau telah dimentalkan mengetahui yang kau akan cepat baik. tapi, seperti yang aku jelaskan ubat itu akan keringkan mukus, memang itulah yang terjadi secara literal. maka selepas dah lega tidak lagi rimas bersin dan gatal hidung tak berhenti, mukus-mukus kering itu menjadi pepejal yang tergolek-golek dalam rongga dan menutup lubang pernafasan — mencetuskan fasa kedua rimas kerana tidak dapat bernafas  dan menggagalkan getaran udara dalam saluran untuk mengeluarkan suara pabila membuat 150 RSVP calls setiap hari. like sunshine told moi, “have to learn the sign language, baby…” yes. bila aku buat video calls. bila ade webcam. and everything goes kinkier from there.

i hate to had to fight. tapi masa tu tengah teramat marah. terlalu terpendam selepas diharungi satu hari yang panjang dan tidak ada kena mengena malangnya apa yang telah berlaku walau sekelumit pun, memecah breaking point aku. menangis satu kereta dan menjerit sepuasnya dalam vesper ditemani anysz.
i’ve done what i could to fix the collateral damage (ecece tagg, aku belajar dari kau nihhhmemang hebat lea kau spekong dengan mamat kiwi tu, ;-p), done my part. i have to let it flow, let it go. tak perlu follow up… ini bukannya RSVP!
tapi letih sangat ade perasaan ini. sangat berat. yang in the end buat aku meroyan-royan. but then… just don’t think about it. i just needed someone to tell me that. to remind me that i’ve done great so far. don’t push it — which i am sooo capable of.

on the first day nak start buat RSVP calls, i remember i freaked out to the bones not being able to pull myself together to make one. sampai aku google makingphonecalls phobia. tapi masa interview aku sold myself totally kat miss ai — yesss, no problem, no fear when it comes to making calls. takkan tak boleh buat pulak now? miss kay asyik ulang-ulang suruh aku chill chill chill. thank god it was only for a few hours. after that, it was okay. not easy, but okay. bearable so far. nice to know some vp and the c’s yang sangat kewl — kelakarkelakar pun ye jugak. in fact, i admit with these people aku lagi reti to naturally flirt — but in real life with the particular guy that i like aku tak reti langsung to flirt, aku froze. demmit.

saya merindui orang-orang yang tidak wujud. teramat rindu. keita asakura, ari gold and the boys, blair waldorf and the whole upper east siders — even jenny yeh. kali ini bukan sebab escapism. entourage returns on july 12th tentatively, and blair will starts on our national day, also tentatively. ho yeahhh, mari tengok bunga api dari balcony pnb darby park lepas tu bersahur kat… kat…

always the best friend, and another girl will be the guy’s girlfriend. “i dah ade girlfriend sekarang, fyi”.  
nurlin/anysz: fyi?!! fyi?!! f-y-i i. dah. ade. girlfriend?

i’m heading north this weekend. i. just. have. to. even. though. i. dread. it. awfully. but. at. least. i. won’t. have. to. brood. around. the. house. almost. penniless. thinking. of. possible. lawsuits. sekian.
yeahhh, muka criminal. main saidina last weekend — empat kali masuk jail. haihhh astaghfirullahalazim | nauzubiilahiminzalik.