address this!

kiranya kan, kalau ada entry suessy suraya suhaimi dalam wikipedia — macam dulu aku beria nak buat entri tentang dfjj kat wikipedia (mungkin takkan dapat lesen langsung sekarang sebab aku telah membuli — an understatement, more like character assassination — bff presiden dfjj dalam blog ini sejak setahun yang lalu) — mungkin akan  tertulis:

it is most notable that suessy suraya is quite a blogger tegar (with no followers harus include ini, okay, aku tegar tapi takde followers…. whats the fucking benchmarks anyways but at least im addressing this!) as observed by one of her bff bloggers (suerie, responding to a note on suessy surayas FB), and would still be an avid blogger in the next ten years. aside the intellectually hilarious suessy suraya has tabbed as those who inspired her to continue blogging (namely mat jan, michael ooi, nizamnuri*), suessy suraya is also heavily influenced with the straightforward blogging style by amusing (in her most precise choice of words) bloggers such as gdsjht, rysa the sheandroid and hanis zalika.

*does no longer blogs (kalau tibatiba sekarang dah start blog balik, tolong bagitau url. tapi kalau dia tak sudi aku baca, aku faham)

(note: ini rough draft only dan mampu untuk diperfectokan. whateverrr).

yeahhh, aku suka perempuan-perempuan ini. nevermind mereka ini bimbo ke hape. i would like to address to that question first jika ada yang terfikir (entah siapa aku sorang je kot beriya nak highlight point ni) sebab pada dulunya aku juga seperti manusia tipikal lain yang prejudis bahawa perempuan-perempuan sebegini adalah bimbo (female jealousy). Istighfar, okay.

but the thing is, hmmm… aku tak jugak cop diorang bimbo pun masa first time baca their blog. itu lain cerita lah — kalau aku boleh baca dan terus membaca their blog maknanya mereka ini bukanlah omong kosong merapu kepunden paran skeper whateverrr like some other bloggers yang urggghhh (like dontmakemefinishthesentence. besides, its the freedom of speech also, lantak kau lahhh). yang penting entri-entri blogging mereka adalah mencuit hati. oui. amusing, okay. cara diorang blog sangat straightforward, bahasa sangat mudah, sangat simple storytelling tapi ciri yang penting selepas mereka ini amusingearnest. cerita bersungguh dan sangat humble membebel pasal diri sendiri tapi lebih highlightkan tentang kelemahan mereka. kelemahan itu yang tidak juga dijadikan setback, tetapi diceritakan dengan nada yang kelakar. haihhh, kalau orang cantik-cantik gini pun sedar diri, malu sikit okayyy pada mereka yang tak sedar diri dah lah perangai buruk, fizikal juga buruk (omg, Istighfar nowlepas ni mengadap okay).

moi: dude… ade dua model and a—
tagg: nak berkenalan dengan aku? (gelak gulingguling agaknya almost tercekik dinner nasi lemak telur mata)

sejak-sejak ini memang aku suka baca blog the two highly paid action figuritas dan gdsjht sampai aku teringin nak berkawan dengan mereka di facebook tapi ish aku segan nehhh. nak berkawan kat facebook je, kalau terjumpa live (macam lea diorang ade hati nak tegur aku atau even give a damn anyways), biasa lea aku akan plain play my favourite game nobody-like-you-exists-within-my-radar. hmmm, kena tukar rule game ni. kena mula masuk-masukkan signals rule, baru lea guys nak approach. memanjang buat orang lain tak wujud dan buat hal sendiri macam berada dalam dunia sendiri, tak siapa langsung pun heran kewujudan kau jua, nehhh.

another point — when i am almost facing the blogger’s block, i will go to their sites and read their entries. how i find it wonderful that diorang boleh bercerita luahan hati mereka dalam nada yang simple tetapi amusing dan tidak menjengkelkan (at least to me). yea, they are the beautiful people, you cannot deny fitrah manusia that we are easily attracted to beautiful things or the least easy-on-the-eye. fofularrr, ramai peminat on top of ramai kawan, meletop-letop happening life… but the hell. diorang tu pun work hard jugak, bukannya benda datang turun  jatuh ke riba sangat. i guess that’s why i am appealed to them… whatever, goes without saying. female jealousy setakat kaki mereka sehalus lengan mereka… dll (ohhh, ade list jugak rupanya).