catatan hari sabtu

this is a snack that i reka-reka tadi. if i were to have a cafe — which is something roha is very intrigued with mums idea — i will tell the customer, “i can toast a bun for you and put it on top to eat it like a sandwich. or you can eat it just like that. coffee?”

DSC03442

+ + +

sazali looked at my fingers. he asked —
reti masak?
moi very bluntly under the influenced of drugs: nope.
buat rugi je jari sontot macam ni. selalunya orang jari macam ni reti masak.
moi under the influenced of drugs smiled sheepishly at nurlin accross the table: my, aku takde fikirkan deskripsi lain yang bertepatan — jika ada — when it comes to the word ‘sontot’ (aku boleh jangkakan pharhunt gelak guling-guling).
sazali looked at nurlin’s fingers. he said —
jari macam ni memang tak reti masak.
moi under the influenced of drugs: oh, i love her fingers… very slim. maknanya artistic, no?
sazali back at my fingers: rugi kau tak reti masak.
moi: i have my father’s fingers. he’s a good cook. you can’t really say aku tak reti masak, okay? insya Allah life aku panjang lagi, and i will learn to cook, and be good at it.

sazali angkat kening dan terus beralih topik. bukan, bukan topik sontot. aku suka lunch di kelana jaya pada masa itu. sangat idyllic. dan berada di bawah pengaruh dadah. had a menacing migraine at the office in the morning hours, i popped a pill. memang migraine tu terus hilang but omigoddd, laloknya aku buat keje time tu. thank god sazali did the driving.

+ + +

sila heart suessy with shorter hair. elyas selaku the newly appointed bff dengan penuh semangatnya menjawab “pendek!” selepas aneeza jawab pertanyaan aku dan kemudian aku tanya elyas, “better moi rambut panjang atau pendek?”

owh, dan azamku untuk membina fringe lebat ala victory ford hampir menjadi kenyataan. mungkin.

aku pun suka. sangat suka. miss anna w returns (^-^).

+ + +

DSC03405

ini the appointed nanny semasa di penang. masa kat penang, aku kena turun angkat beg-beg baju dalam ms lilac. afiq was with moi to accompany, chewah. to keep him occupied and a sense of dutyship, i gave him my toiletries bag — pink dan polkadot, ok, aku harap dia tak perlu trauma when he realized i made him carried that — sementara i have to lugged up three stories with one shoulder bag on each shoulder and three carry bags (i am not exaggerating, the shoulder bags are my bag and the other three are my mothersthe first time i travelled light, really) on top of making sure afiq is under my radar all the time. unfortunately we took the wrong lift which brought moi and afiq to the second floor hence we had to take the stairs to go to his nana’s. afiq bukan berjalan, okay, he galloped — like a horse. he bend his knees a perfect 90 degrees each time he took a step i was worried he would toppled even without the weight of the toiletries in the toiletries bag i made him carry which dangerously tilted him forward. whatever, we made the trip safely without him falling. aunt B, “pandai makcik suraya bagi dia bawak beg kecik ni.”

untitled

lepas tu kan, on the second day yang kononnya mum beriya nak bertolak ke kl dari georgetown pukul 6 petang paling lewat tapi pukul 6.15 petang kami sedang berada di seberang visiting kak lina’s house, alane bagi this thing. apakah ini? korang akan ketahui di majlis resepsi guwe, okay. i’m thinking this for each table’s centerpiece. kat meja guwe letak lilies, lea okayyy. dan maybe meja roha letak orkid. pendek kata meja untuk bridesmaids letak orkid lah kot. tapi itu wedding roha, ini wedding aku. i was all oogling on this thing and marvelling it when kak lina simply strolled in and said, “kak lina tak suka benda tu, bau dia tengik!” aku memang rolling on the floor laughing. okayyy, meja kak lina aku letak roses lah. pendek kata meja-meja sedara mara semua letak roses. haihhh, the hundred thousand dollar wedding.