firefighter no. one

i’m still recovering from migraine. it’s a hot day in bandar sri permaisuri, what with makan kuzi kambing — akikah for cuzn tanty’s umar — and syrup/orange punch, memang tergolek-golek dengan aspirin lea aku lepas tu. i should have gone to lepak rumah roha, and wani suggested a date. dua-dua cancelll. on top of sunburst cancelled dua minggu yang lalu — kan, chap cayunk? *tunggulah aku keringkan poket kau nanti!*

my hair dah panjang, mum dah sound suruh potong. tapi aku nak simpan, nak buat rambut ala serena. what with aku beli cekak bulu-bulu rekaan celine, memang lagi beriya lea aku nak rambut gulung-gulung macam curly fries. baju pun sekarang banyak yang low cut, lagi sack-sayyy lea. sid pun lebih bersemangat kalau aku dressing macam tu. tapi mengapa seperti serena — aku kan blair waldorf… ;-p. masa browse online shopping ada satu model buat rambut bob — aku suka. nurlin cakap, kalau nak potong pendek, biar stylo. nak maintain rambut panjang pun, condition semakin okay — dari dulu rambut aku yang menggerbang like eeeeeewwwwww.

anyways, aku kecewa. tresses aku adalah asset. dan sentiasa mendapat perhatian. sentiasalah, not all the time. jadi, bila aku fish around mentioned kat chap aku maybe nak potong rambut bila turun penang nanti (maybe dalam mode mengada-ngada) — respon dia sangat lukewarm. suam-suam kuku. chehhh.

ha’ahhh, aku dah baik dengan nurlin. gila nervous masa first time pegi lunch dengan pompuan tu, macam first date! lepas tu double date dengan sazali ngan chap. lepas tu masa date ketiga, aku called huda dan passed the phone to nurlin —

moi: wehh, kejap, ade orang nak cakap dengan kau.

nurlin: hello?

huda: soooo sweeettt!

giler merapu. dan ya, aku semakin gelak-gelak semula dengan koleksi cerita nana yang sekarang bekerja di tv3 dan membantu dalam produksi audition mentor season 3. kalau aku dengan nurlin date kat restoran jepun, memang aku dah rofl — rolling on the floor laughing.

*open letter to chap takpe, i tak kisahyou nak blog, blog leaaa* kalau tak sekarang ni aku mesti tengah pakai that black-and-white trapeze top tu dan mungkin the couple shoes yang kita poyo sangat browsed kat boonga art dan bulubulustudio. kita mesti tengah terkinja-kinja, shopping-shopping, makan-makan, buat dedikasi lagu — live lagi tu, babe!, duduk-duduk melantak sandwich, call-call orang kasi jealousss sementara nak tunggukankan n.e.r.d. pukul 11pm nanti. boleh nak mushy-mushy, nak perli-perli, nak sakat-sakat, ambik gambar poyo-poyo, jalan-jalan sampai my toes cramp lepas tu kau lecture pasal pengambilan coffee dan aku sound pasal kau smoking, tengok-tengok orang, gossip-gossip — the whollle dayyy!

sure tak kontraaa? tak ape, nanti on the movie marathon, kita layan sampai lebam, ok?

+ + +

volk: you do what you want to do. don’t lie to yourself. if it didn’t go well, you give me a call and aku akan datang selamatkan kau kat mana-mana je kau tengah stranded.