catch me

… suessy…! kenapa macam sedih je bunyi suara kau…? kau kena marah dengan mak kau, yea?

zz032025

i would like to remember this… because these girls truly know me, no matter how transparent i am. because they know, my mother and i are best friends. we are the gossip girls. but she is, above all, a mother. to me. the daughter who always breaks her heart no matter how hard the daughter tries to repair the damaged situation and brave through the consequences.

i realized ever since then, this is the first that i went through a day without eating. it was only water and mints. and the thing about each time buat salah pada mak, air mata tu turun je macam air hujan lebat — bukan the gerimis kind. tengah taip ni pun menangis-nangis. menangis dan menangis dan menangis. inilah description bercucuran air mata. literally.

dulu kan ada seorang yang akan meng-offer dada bidangnya dan sepasang lengan yang akan merangkul kamu dengan erat. kamu benamkan muka kamu di lehernya, basahkan dengan air mata kamu, dan mukanya akan mencium rambut dan ubun kepala kamu, memujuk-mujuk. aku mahukan seorang itu yang akan memberi perhatiannya tak berbelah bagi, kerana kawan-kawan aku ada commitment yang lain. bos kamu tetap bos kamu, walau bagaimana ikhlasnya she’s trying to reach out. maka air matalah peneman kamu, penghibur kamu, dan yang melepaskan lelah kamu.

aku mahu seorang itu yang buat aku gembira. sangat gembira. setiap hari. setiap hari dia menegur, rasa gembira bukan kepalang. senyuman langsung tak lekang dari bibir. bila dia jauh kamu mula meragam, mahukan perhatian. dan bila dia datang semula menyambut kamu, perasaan high emotions tu tak boleh dinafikan. seronoknya hidup untuk saat-saat itu.

aku tak kisah tak berkekalan. yang penting aku gembira. aku seronok. aku tak mahukan cinta. mungkin bukan untuk masa ini. kalau mula bertelingkah, tamatkan saja. aku tak ada kesabaran untuk semua perkara remeh itu. mungkin kau bukan lelakinya.

buat masa ini, aku cuma suka ada kamu. kamu yang menggembirakan aku. buat sementara waktu. the prozac, the xanax. haha!