gdsjht

… in tribute to the real gdsjht, who has now, invite readers only.

 

lately i find myself with this one weird habit (which is absolutely normal to a suessy suraya suhaimi).

i observed with fascination that there has been an increased of pahang car registration numbers all over kj, pj, kl, and selangor alike. i was like, what the hell are they all doing here? somebody said to moi, “mungkin sekarang orang-orang pahang dah kaya, datang duduk kl, kot?”. or is it getting a pahang car registration number a new trend these days? does that constitutes you as very, very happening? to have CCA or CCC registration plate made people hanging out at mamak’s turned their heads every time you passed by? oui, it may have been around forever, i’ve always been a late bloomer — but it was still fascinating.

other than the pahang car registration plates, there’s the johor registrations as well. but that went to me without any surprise as i’ve already met half of their adolescents population in my varsity. but i do however, greeted every johor car registration plate with a singsong remark —

“orang johor semua jahat…”

hmmm, mungkin diorang sepatutnya tukar tajuk filem budak kelantan kepada budak johor.

please, do refer to my bitching policy before concluding anything.

ya, kakak dia baik suci dan murni. hehehe. apa laaaa kau ni. always think yourself as baik-baik sbb tu adalah doa🙂.

jasmine

ya, ya… mana tau suratan takdir aku dijodohkan dengan orang johor, beketurunan johor, pernah bermastautin di johor, bekerja di johor dan apa-apa lagi johor-related… goes without saying that itu totally will be screened out of my list. also goes without saying, orang-orang yang johor-related pun tak hairan dengan kewujudan aku apetah lagi orang-orang johor sebenar.

cuma orang-orang johor yang pernah jahat dengan aku secara diplomatik atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan atau alasan melindungi kepentingan tertentu dan mungkin juga sebab aku telah tertolak cinta hatiku — kelakuan luar sedar — kepadanya sahaja yang akan berusaha menghantar misil kepadaku seperti orang-orang israel menghentam gaza.

 

orang-orang johor memang lea jahat. diorang kan keturunan lanun!

sape ntah pnah mentioned kat aku

 

betul, suessy. orang johor, walaupun diorang agak… umm, wild and fancy lifestyle, tapi diorang memang rajin sembahyang.

komen anysz di atas observation aku

 

sekian.

p/s: tidak, saya tidak tahu-menahu/pasti-memastikan/terfikir-memikirkan jika the real gdsjht itu adalah orang johor atau johor-related.