the one seater

yang kau tengah lalui sekarang adalah perjalanan yang menuju ke satu destinasi. akan ada seseorang yang menemani kau tapi tak semestinya akan bersama dengan kau hingga ke akhir perjalanan tu. mungkin baru dua kilometer berjalan, lepas tu dia kata, “okay, i gotta go.” then kau kena drop kan dia kat situ. dan kau terus berjalan. untuk aku, perjalanan aku cuma ada satu je tempat duduk. susah jugak perjalanan ni, sebab tak ada map, dan tak tau durasi perjalanan tu. lain kali, aku tak perlu temankan kau sebab bila aku temankan kau, aku jatuhkan saham kau. manalah tau kalau kau tengah sorang-sorang dengan one seater kau kat sebelah, ade leaaa hitchhiker (lelaki) yang panggil kau, kata nak tumpang. kau kenalah bersedia (dan sentiasa stylish) sebab kau takkan tau bila kau akan nak berjumpa dengan lifetime partner kau.

tak berapa betul sangat metaphor ni. i need sazali to edit this. it was his words and hands down… he is the sweet talker of the century.

moi: okay, what’s the price range kat arab restaurant tu?
sazali: um, dalam RM100 untuk dua orang makan. lebih kurang lea.
moi: goodness, sazali… are you worth that much?
sazali: of courssse laaa !

 

anysz: wowww… sazali tu jujur ya…