Ramblings

Soon-to-be
Buat masa ini, semua yang dilistedkan dalam watchlist bertukar group kepada waitlist. Haha, the tables are turned.

Last Preparations
Masih mencari orang untuk buatkan french bun, dan hendak menyinggah ke rumah tailor tengok baju bridesmaid dah siap ke belum.

Kandi and Kyle
Sepasang kura-kura kepunyaan Najwa yang sedang di-babysitkan sementara she went to Terengganu for her autocad course or whatever. Kandi (formerly known as Kuntum) adalah betina, Kyle adalah yang jantan. Kandi lebih besar daripada Kyle, dan sesungguhnya aku kurang berkenan bila the male is lesser than the female dalam sesetengah perkara yang too obvious. Took a picture of the two in a compromising position that the first thing Pharhunt said was, “Mereka sedang berzina.”

Skool
Skool about to start. Next month. Sebab kena repeat subject, langsung kena attend classes dua kali sebulan. Kalau tak sebulan sekali je. Kan best. Banyaaaakkk masa nak delay assignment.

Tak Tau
Tak tahu dan nak kena tanya arwah? Tidak lagi. Bukan sebab aku tak sanggup nak tanyakan arwah tentang sesuatu perkara yang selama ni dia hebat (trivial stuffs only), tapi ada the desire that, pegi mampos, aku boleh cari sendiri.

Opportunities

I am seeing opportunities. Dan saya tahu bottomline, an opportunity offered is a 50/50 chances whether I might get it or not based on the circumstances and rezeki. Tak kisah kalau nak share the ideas and the beautiful pictures of what is to come, in my mind I keep it intact that, benda tak dapat lagi, I know where to draw the line.
Then again, thank you for thinking of moi!

New Kitz
For now, tak akan ambil lagi kucing baru. The kitz of the household are too strong in personality, even towards each other. Kucing tu dah tak ade, Nazz. I gave it to my 24-hour friend, Syed. Bila all my kitz dah expired, I will consider buying a Ragdoll, or a Maine Coon, or a Siberian. Itu pun aku kena install air-conditioner lah dulu di rumah ku.